Udruženje prosvetnih radnika

 

TheTeachers
Association

 


Fond za podršku
civilnom društvu u Srbiji
 
NAZIV PROJEKTA :
"PRAVO  DA..."
 
 
С А О П Ш Т Е Њ Е
ЗА  ЈАВНОСТ
 
У Пироту,17.8.2011.год.
 
Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja je po Konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine u 2011. čiji su nosioci nevladine organizacije od pristiglih ukupno 376 prijava, izabralo je da sufinansira 52 projekata, među kojima je i projekat  "PRAVO  DA..." udruženja prosvetnih radnika „LOGOS“ iz Pirota.  Projekat je podržala i Opština Pirot.
Cilj projekat u toku 5 meseci (od 17.8.2011.god. do 17.12.2011.god.) je doprinos kvalitetu života, očuvanju prirodnih resursa i zaštiti životne sredine. Na realizaciji projektom sprovešćemo: edukativne, informativne i promotivne aktivnosti u kojima će biti uključeni građani na teritoriji Pirotskog okruga.
 
Koordinator projekta: Dragan Nikolić, prof.
 
ВЕСТИ  О  РЕАЛИЗАЦИЈИ  ПРОЈЕКТА
Tokom januara i februara 2012.god. nastavljena realizacija projekta "PRAVO_DA".  U saradnji sa članovima Republičkog sindikata sakupljača sekundarnih sirovina ( Vladislav Jašarević, kordinator), nastavlja se preuzimanje papira i kartona iz stambenih zgrada uključenih u projekat "PRAVO_DA"sa teritorije Pirotskog okruga.
Tokom januara 2012.god. održane radionice za decu iz Pirota uz podržku Odreda izviđača PIROT i  OI iz Bele Palanke.
11 01.2012.god. u emsiji „Boje grada“, na RTV Pi-Canal, predstavljeni su rezultati projekta "PRAVO DA" udruženja prosvetnih radnika "LOGOS" iz Pirota.
MATERIJAL  PREUZET  SA  RTV  PI  CANAL I  NEMA  KOMERCIJALNU  UPOTREBU.
Projekat je podržalo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja
i Opština Pirot.
 
Зима на Старој планини у Општини Pirot (Србија) 2012, јануар 11.
 
Преузето са Телевизије Пи-kанал и NEMA  КОМЕРЦИЈАЛНУ  УПОТРЕБУ.
11 01.2012.god. u informativnoj emisiji DAN na RTV Pi Canal-u o završetku projekta "PRAVO DA" udruženja prosvetnih radnika "LOGOS" iz Pirota.
MATERIJAL  PREUZET  SA  RTV  PI  CANAL I  NEMA  KOMERCIJALNU  UPOTREBU.
Projekat je podržalo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Opština Pirot.
 5 1.2012.god. smo prezentovali projekatPRAVO_DAu okviru medijske kampanje na RADIO_PIROTU.
Gosti u emisiji: Dragan Nikolić, kordinator projekta i Miljan Rančić, Potpredsednik Udruženja Roma „ATSINKANI“-„CIGANI“-PIROT.
Emisiju vodio: Slobodan Pejčić.
U emisiji su hronološki pobrojani najvažniji rezultate projakte.  VIŠE...
Biblioteka Udruženja prosvetnih radnika "LOGOS" iz Pirota, bogatija za desetak knjiga, brošura, diskova o ODRŽIVOM  RAZVOJU .
Hvala. Više  na : www.odrzivi-razvoj.gov.rs
Tokom zimskog raspusta u prostorijama LOGOS-a organizovaćemo ekološke radionice uz korišćenje računara i materijala dobijenog od Grupe za održivi razvoj pri Kabinetu potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije.
22.12.2011.god. na Regionalnoj TVP građani Pirotskog okruga su informisani o dosadašnjim rezultatima projekta:"PRAVO_DA" , koji je podržalo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije u okviru podrške projektima NVO za 2011.god.
Predstavljen spisak uključenih Skupština stanara, prezentovane „crne ekološke tačke“, predložene „ekološke inicijative“, ...objašnjena tehnika preuzimanje papira I kartona iz 8 Skupština stanara u Pirotskom okrugu ...TV-prilog....
 Udruženje prosvetnih radnika "LOGOS" iz Pirota je 21 12.2011.prezentovao projekat "PRAVO_DA"  u okviru medijska kampanje na RADIO_PIROTU-u emisiji_br.4.
Gosti u emisiji: Dragan Nikolić, kordinator projekta i Vladislav Jašarević, sekretar Republičkog sindikata sakupljača sekundarnih sirovina.
Emisiju vodio: Slobodan Pejčić.  Projekat je podržalo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Opština Pirot.Više...
Prilog na TVP 21.12.2011.god. o realizaciji projekta "PRAVO_DA"  u zgradi u ulici Ćirila i Metodija u Pirotu, Skupština stanara je za 30 dana prikupila oko 100 kg papira i kartona. Sekundarne sirovine preuzeli članovi republičkog Sindikata sakupljača sekundarnih sirovina. Izjavu za TV Pirot prilog dao Vladislav Jašarević...
BEZ  KOMENTARA...
U okviru projekta "PRAVO_DA"  ekološke patrole su snimile DEPONIJU pored puta Babusnica-Pirot  (novembra-2011.god.)   Obavešteni nadležni iz obe opštine. Više...
7.12.2011.god. na regionalnoj TV Pirot je prezentovan projekat: "PRAVO_DA" koji je podržalo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije u okviru podrške projektima NVO za 2011.god. Projekat podržala I Opština Pirot. U emisiji su predstavljene dosadašnje ekološke akcije, predstavljene promotivni material, koji se deli u sve 4 Opštine Pirotskog okruga.
06.12.2011.god.
Prezentacija projekta "PRAVO_DA" i promotivnog materijala  na RADIO  PIROTU  (95,8 MHz), emisija br.3
Audio_zapis...
Promotivni materijal koji LOGOS deli građanima u sve 4 Opštine Pirotskog okruga, a koji govori o značaju razdvajanja sekundarnih sirovina u domaćinstvu, o značaju pravilnog ekološkog ponašanja, o potrebi donošenja i primeni Evropskih ekoloških zakona, kako bi stanje životne sredine bilo bolje, po ugledu na razvijene zemlje EU. 
Materijal preuzet sa 
RTV  PI  CANAL
18.11.2011.god. u 11 sati u sali Pirotskog upravnog okruga, edukacija Roma i članove Sindikata sakupljača sekundarnih sirovina sa teritorije Pirotskog okruga. Više...
Materijal preuzet sa 
Regionalne TV Pirot 
Japanese, Mr. Juji Mijata after 9000 Km arrived at Pirot and planted a "Tree of Friendship" cherry tree on the hill Sarlak near Pirot (Serbia) 12.11.2011. Today we had the support of the project "RIGHT TO ..."
We wish him bon voyage to London in 2012.
Gostovanje na RTV Pi Canal, Prvi deo emisije...
U subotu 5.11.2011.god. u 11 sati  na Radio televiziji PI Canal  u emisiji "BOJE  GRADA" prezentovan je projekat "PRAVO_DA". Tokom emisije pozivom na broj telefona 313-833, 10 gledalaca je dobilo platnene torbe u okviru ekološke kampanje: "Smanjimo upotrebu plastičnih kesa".
Gostovanje na RTV Pi Canal, DRUGI deo emisije
Javnost Pirotskog okruga je obaveštena o likovnom, literarnom i foto konkursu koji je otvoren do 20.11.2011.god.
Za najbolje radove obezbeđene nagrade...
 
Voditelj dobio majcu, kapu i gumene rukavice, kako bi se uključio u ekološke akcije.
Vest na RTV Pi Canal...
Od 20-29.10.2011.god. mladi ekolozi su formirali "ekološke patrole" i u proteklom periodu evidentirali "zelene" i "crne" ekološke tačke u Pirotskom okrugu, ubeležili ih na kartama i obavestili nadležna Komunalna preduzeća...Akcija je u toku...
21.10.2011.god. u okviru projekata: "PRAVO_DA", koji je podržalo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije i Opština Pirot, novinari Regionalne TV Pirot su sprovela jednu anketu među građanima “koliko se dnevno prikupi komunalnog otpada u domaćinstvu”. Evo priloga...
20.10.2011.god. od 18,30
na Regionalnoj TV Pirot. Dragan Nikolić je predstavio projekat "PRAVO_DA",
Projekat podržalo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.
Projekat podržala i Opština Pirot Više ...
 
Do 20.11.2011.god. u 19 sati   završava se LOGOS-ov KONKURS za najbolje: FOTOGRAFIJE,  LIKOVNE ili literarne radove na temu:
PRAVO  NA  EVROPSKI  EKOLOŠKI  PUT  MOJE  ZAJEDNICE
Očekujemo radove koji predstavljaju našu zajednicu, primere "lepog" ili "manje lepog", a što nadležni treba da poprave, kako bi promenili sliku o nama i poboljšali kvalitet života u zajednici na putu ka Evropskoj uniji...
 
Svaki rad mora da sadrži: Ime i prezime, godina rođenja, i kontakt, kako želite da Vas obavestimo da li ste dobili nagradu ( e-mail, ili mob.ili fiksni telefon).
Nagrade: kape, majce, platnene torbe, zahvalnice, diplome...
Radove slati isključivo elektronski na: ekologija@logos.org.rs
Hvala na saradnji.
Dragan Nikolić, kordinator projekta.
13.10.2011.god.
Prezentacija projekta „Pravo da...“  
na RADIO  PIROTU
(95,8 MHz), emisija br.2.
 
Audio_zapis...
VIDI
FOTO   DOKUMENTACIJU
Realizacija ekoloških akcija u okviru projekta: "PRAVO_DA..."
Više...
21 i 22.septembra 2011.god. u informativnim emisijama "DAN" na RTV  Pi Canal emisija o realizaciji projekta: "PRAVO DA".
Projekat podržalo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.
Projekat podržala i Opština Pirot. Više...
PROMOTIVNA  KAMPANJA  PROJEKTA  PRAVO_DA...
SE REALIZUJE
 
Pozivamo predstavnike Skupština Stanara zgrada iz Pirotskog okruga da nam se jave i pokažu zainteresovanost da se uključe u projekat:"PRAVO_DA"...
 
 
21.9.2011.god. prezentacija projekta: PRAVO DA u "Medija Centru" u Pirotu, a prilog emitovan na TV-Pirot u emisiji HRONIKA Pirot na dlanu.
Ekološke akcija u Divljani, Opština Bela Palanka...
PREZENTACIJA  PROJEKATA
Udruženje prosvetnih radnika „LOGOS“ iz Pirota je  21.9.2011.god. ( sreda) u 13,00 sati u Medija centru u Pirotu, prezentovalo dva projekta:
 „Pravo da...“ i
«Iz Pirota sam, mogu to da pokažem»
Zahvaljujemo se na podršci i prisustvu: Regionalnoj Televiziji Pirot, Radio Pirotu i RTV PiCanal-u.
Više...
O projektu, na Regionalnoj Televiziji Pirot
O projektu, na RTV PiCanal
15.09.2011.god. U  PROSTORIJE   LOGOS-a
PREDSTAVLJEN  PLAKAT  PROJEKTA  "PRAVO DA"
15.9.2011.god.
 
Udruženje prosvetnih radnika "LOGOS" iz Pirota,poziva zainteresovane građane, a posebno decu i mlade Pirotskog okruga, da pošalju: FOTOGRAFIJE,  LIKOVNE ili literarne radove na KONKURS, čija je tema:
 
PRAVO  NA  EVROPSKI  EKOLOŠKI  PUT  MOJE  ZAJEDNICE
Očekujemo radove koji predstavljaju našu zajednicu, primere "lepog" ili "manje lepog", a što nadležni treba da poprave, kako bi promenili sliku o nama i poboljšali kvalitet života u zajednici na putu ka Evropskoj uniji...
 
Svaki rad mora da sadrži: Ime i prezime, godina rođenja, i kontakt, kako želite da Vas obavestimo da li ste dobili nagradu ( e-mail, ili mob.ili fiksni telefon).
 
Nagrade: kape, majce, platnene torbe, zahvalnice, diplome...
Radove slati isključivo elektronski do 20.11.2011.god. do 19 sati na:
ekologija@logos.org.rs
 
Hvala na saradnji.
Dragan Nikolić, kordinator projekta.
14.9.2011.god.
Prezentacija projekta „Pravo da...“  
na RADIO  PIROTU
(95,8 MHz), emisija br.1.
 
Audio_zapis...
Od 9.9.2011.god. po pribavljanju saglasnosti Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja za korišćenje znaka, LOGOS-ova komisija ja po odluci Upravnog odbora, raspisala "JAVNI  POZIV" za izradu: lifleta, postera, flajera, kapa, majci, platnenih torbi...
 
Za više pogledajte sekciju "javne nabavke" - TENDERI. Hvala.
 
Kordinator projekta
Drgan Nikolić,prof.
С А О П Ш Т Е Њ Е
ЗА  ЈАВНОСТ
 
У Пироту,17.8.2011.год.
 
Poštovani,
Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja je po Konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine u 2011. čiji su nosioci nevladine organizacije od pristiglih ukupno 376 prijava, izabralo je da sufinansira 52 projekata, među kojima je i projekat  "PRAVO  DA..." udruženja prosvetnih radnika „LOGOS“ iz Pirota.  Projekat je podržala i Opština Pirot.
Cilj projekat u toku 5 meseci (od 17.8.2011.god. do 17.12.2011.god.) je doprinos kvalitetu života, očuvanju prirodnih resursa i zaštiti životne sredine. Na realizaciji projektom sprovešćemo: edukativne, informativne i promotivne aktivnosti u kojima će biti uključeni građani na teritoriji Pirotskog okruga.
 
Koordinator projekta: Dragan Nikolić, prof.

 
kontakti
Podrška civilnom društvu u Srbiji
Projekat finansira EU, a realizuje Evropska agencija za rekonstrukciju

english  home